Werk- en oefenmodellen

Elk ontwikkelingstraject, elke teamtraining of begeleiding heeft zijn eigen dynamiek. Daarbij wordt een combinatie van oefen- en werkmodellen ingezet, die op dat moment het meest effectief is. Vanuit verschillende theoretische en praktische trainingsmodellen kan
daarmee worden ingespeeld op specifieke veranderings- en ontwikkelingsvragen.

Functional Fluency

Functional Fluency geeft helder inzicht in welke situaties gedrag effectief is en wanneer minder effectief. Het model en de bijbehorende praktische aanpak, vormt een prima basis om de (inter)persoonlijke effectiviteit verder te vergroten. Rondom het model is de TIFF-test ontwikkeld, die kan worden gebruikt voor assesments van individuen en teams.

Meer over Functional Fluency »

TA

TA richt zich op de autonomie en de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Het centrale uitgangspunt daarbij is ik ben ok, jij bent ok. Daarbij richt de TA op de ontwikkeling van vaardigheden met betrekking tot de communicatie tussen mensen. TA kan snel worden geleerd en toegepast tussen mensen onderling, als ook binnen groepen, teams en organisaties.

Meer over TA »

Organisatieopstellingen

Via de werkwijze van de organisatieopstelling wordt een soort levende foto, een tableau vivant gecreëerd van een situatie, vraag of probleem. In een organisatieopstelling komen inzichten naar boven over mensen en hun plek binnen de organisatie. Daarbij kunnen ook dynamieken in de organisatie en persoonlijke verstrikkingen zichtbaar worden gemaakt en veranderingen in gang worden gezet.

Meer over Organisatieopstellingen »

NLP

NLP houdt zich bezig met de onbewuste processen die ten grondslag liggen aan communicatie en veranderingsprocessen. Met behulp van NLP worden mensen bewust van onbewuste structuren, die bepalend zijn voor hun gedrag. Niet-functioneel gedrag kan worden aangepast, gewenst (nieuw) gedrag kan worden geleerd en succesvol gedrag kan worden versterkt.

Meer over NLP »